„Zajedno putevima istine“ 2017

Kategorija: NOVOSTI   |   Napisao/la Super User
Datum objave   |   Hitovi: 294

Projekt promicanja vrijednosti Domovinskog rata pod nazivom -„Zajedno putevima istine“- glavni cilj  je promicanje istine o  Domovinskom ratu i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Temeljem odluke Skupštine Udruge o provođenju plana i programa rada Udruge za 2017.godinu, Predsjedništvo Udruge donijelo je odluku o provođenju projekta „Zajedno, putevima istine“ u suradnji sa partnerskom udrugom, Udrugom djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije.

Datum i mjesto održavanja:04.08.-07.08.2017.,Bjelovar-Gospić-Bjelovar.

 - glavni cilj  je promicanje istine o  Domovinskom ratu i očuvanje vrijednosti Domovinskog rata.

Projekt se sastoji  iz dva dijela: prvi dio aktivnosti  obuhvaća biciklistički maraton koji će se voziti na relaciji Bjelovar-Čazma-Sisak-Petrinja-Glina-Slunj-Korenica-Bunić-Široka Kula-Ljubovo-Gospić-Donje Pazarište-Žuta Lokva-Brinje-Josipdol-Karlovac-Topolje-Ivanić Grad-Farkaševac-Bjelovar.

  Prije polaska na biciklistički maraton 04.08.2017. sudionici biciklističkog maratona zajedno će sa predstavnicima lokalne vlasti i udruga proizašlih iz Domovinskog rata ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata u središnjem gradskom parku odati počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća te i na taj način obilježiti Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti.

Drugi dio obuhvaća odlazak naših članova sa obiteljima i članova Udruge partnera, 05.08.2017. na prijevoj Ljubovo kod  Gospića gdje će se susresti sa biciklistima. Na Ljubovu će se  susresti i sa predstavnicima braniteljskih udruga Ličko-senjske županije: 118.brigade ZNG-a, 9.GBR, HVIDR-e i lokalne vlasti gospićkog područja,  gdje će svi zajedno odati počast, položiti vijenac i zapaliti svijeće ispred novog zajedničkog Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima „Pobjednik“, gdje će biti održana komemoracija u čast 74 poginula hrvatska branitelja, ali i svih branitelja poginulih u Domovinskom ratu. Na prijevoju Ljubovo postavljeno je više spomen obilježja za poginule hrvatske branitelje, a  novim spomenikom „Pobjednik“ sve dosadašnje spomen-ploče će na primjeren način biti ugrađene u prilazne staze da se ne zaborave imena časnih hrvatskih branitelja koji su poginuli na Ljubovu  . Nakon odavanja počasti planira se održati sat povijesti o vojnim operacijama na tom području i na taj način približiti i upoznati naše obitelji sa borbenim operacijama na gospićkom području. Sat povijesti održati će predsjednik  Udruge 9.GBR,gosp.Milan Franić. Nakon sata povijesti predviđeno je druženje sa predstavnicima braniteljskih udruga gospićkog područja, odlazak u razgledanje Gospića te  posjet Memorijalnom centru „Nikola Tesla“ u Smiljanu.

Povratak u Bjelovar predviđen je u kasnim večernjim satima. Biciklisti se vraćaju u Bjelovar na  relaciji Gospić-Donje Pazarište-Žuta Lokva-Brinje-Josipdol-Karlovac-Topolje-Ivanić Grad-Farkaševac-Bjelovar.

Pozivamo sve članove udruge HVIDR-a Bjelovar koji žele sudjelovati u projektu te Dana 05. 08. 2017. god. Obići Gospić da se jave u udrugu HVIDR-a Bjelovar osobno ili na telefon 043 243 295

OSNOVNI PODACI

Adresa : T.G. Masaryka 8 , 43000 Bjelovar

Telefon/ fax : 043 243 295

E mail : hvidra@hvidra-bjelovar.hr

OIB : 88897428611

KORISNI LINKOVI

   

Udruga je financirana sredstvima Ministarstva hrvatskih branitelja

Županije Bjelovarsko - bilogorske i Grada Bjelovara te osobnim sredstvima, članarinama

© 2018 hvidra-bjelovar.hr / ŽU HVIDR-a Bjelovarsko bilogorska županija